Υλικά
2 φλ. φαρίνα
1 βιτάµ
1-1/12 φλ. τσ. ζάχαρη
4 αυγά
2 φλ. τσ. αµύγαλα
1/2 φλ. τσ. γάλα
1 κ. γλ. κανέλα
2 κ. γλ. µπέικιν
2 βανίλιες
Σιρόπι:
2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. νερό
1 κουτ. σ. χυµό λεµονιού
Εκτέλεση
Χτυπάµε το βιτάµ µε τη ζάχαρη.
Προσθέτουµε τ’ αυγά και µετά το γάλα.
Ρίχνουµε τα αµύγδαλα χοντροκοµµένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουµε τη φαρίνα.
Ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 1 περίπου ώρα (ανάλογα µε το φούρνο) κάνοντας και το τέστ του µαχαιριού για να επιβεβαιώσουµε ότι έχει ψηθεί.
Το σιρόπι το βράζουµε περίπου 10-15 λεπτά και το ρίχνουµε στο γλυκό µόλις βγει από το φούρνο.