Υλικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
3 κ.σ. µέλι
1/2 λίτρο γάλα
1/2 λίτρο κρέµα γάλακτος
1 βανίλια
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
6 αποξηραµένα σύκα
6 αποξηραµένα βερίκοκα
1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
Εκτέλεση
Βάζουµε σε ένα µπολ τα αποξηραµένα φρούτα κοµµένα σε λεπτές φέτες και τα µουσκεύουµε µε το κρασί, για 1 ώρα περίπου, να τραβήξουν.
Βράζουµε το ρύζι µε το νερό όσο λέει στη συσκευασία (8’).
Το ελέγχουµε, ώστε τα σπυριά του ρυζιού να τρώγονται και να µην είναι πολύ σκληρά.
Προσθέτουµε στο ρύζι το µέλι, το γάλα και τη βανίλια και αφήνουµε να πάρουν όλα µαζί µια βράση, ανακατεύοντας απαλά.
Διαλύουµε στην κρέµα γάλακτος το κορν φλάουρ και τα προσθέτουµε στο ρύζι.
Βράζουµε λίγο ακόµη.
Αφήνουµε να κρυώσει λίγο και µοιράζουµε το ρυζόγαλό µας σε µπολάκια.
Στραγγίζουµε τα αποξηραµένα φρούτα και πριν σερβίρουµε, γαρνίρουµε µε αυτά το γλυκό µας.