Follow us

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά

400 γρ. φύλλο κρούστας

125 γρ. βούτυρο ή µαργαρίνη

1/4 κουταλάκι κανέλα

Για την κρέµα

50 γρ. βούτυρο κοµµένο

1 κουταλιά κορν φλάουρ

80 γρ. σιµιγδάλι ψιλό

3 κ.σ. µέλι

1 κ.σ. ταχίνι

500 ml. γάλα

Εκτέλεση

Κόβουµε τα φύλλα σε 2 λουρίδες.

Βάζουµε σε µπολ το κορν φλάουρ και το σιµιγδάλι.

Βάζουµε σε κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και προσθέτουµε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουµε το βούτυρο και αφήνουµε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή ώσπου να πήξει.

Προσθέτουµε το µέλι και το ταχίνι.

Αφήνουµε να κρυώσει.

Αλείφουµε 3 λώριδες µε βούτυρο, βάζουµε 2 κουταλιές κρέµα στην άκρη και διπλώνουµε, τυλίγοντας σε ρολό.

Βάζουµε σε βουτυρωµένο ταψί και αλείφουµε µε βούτυρο.

Ψήνουµε στούς 180 βαθµούς για 20 λεπτά.

Αντί για σιρόπι, περιχύνουµε µε λίγο µέλι και πασπαλίζουµε µε κανέλα.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.