Υλικά
½ κούπα κουβερτούρα σε κοµµατάκια
½ κούπας καρύδια ψιλοκοµµένα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
1 κουταλάκι µπέϊκιν πάουντερ
3 βανίλιες
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες µήλα ψιλοκοµµένα
Εκτέλεση
Βάζουµε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κανέλα, σόδα, µπέικιν, βανίλιες, αλάτι) µαζί.
Ανακατεύουµε αραβοσιτέλαιο και αυγά (χρησιµοποιούµε µια κουτάλα, δεν χρειάζεται µίξερ).
Στο µείγµα αυτό, προσθέτουµε το µείγµα του αλευριού.
Στη συνέχεια, προσθέτουµε την κουβερτούρα και τα καρύδια (για να µην κολλήσουν στο κάτω µέρος του κέικ, αλευρώνουµε ελαφρά τα κοµµατάκια κουβερτούρας και καρυδιού).
Τέλος, προσθέτουµε και τα κοµµατάκια µήλου και ανακατεύουµε. Το µίγµα είναι αρκετά πηχτό.
Ψήνουµε σε λαδωµένη και αλευρωµένη φόρµα στους 180 βαθµούς για περίπου 1 ώρα.