Follow us

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΝΑ

Υλικά

1 λίτρο γάλα

160 γρ. σιµιγδάλι ψιλό

4 αυγά

2 βανίλιες

240 γρ. µαύρη ζάχαρη

φλούδα απο 1 λεµόνι

1 ξυλο κανέλλας

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

1 αυγό για να αλείψουμε την πίτα µας

κανέλλα για πασπάλισµα

Εκτέλεση

Σε χαµηλή φωτιά βράζουµε το γάλα µε την φλούδα λεµονιού και το ξύλο κανέλλα.

Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα µας βγάζουµε την φλούδα και το ξύλο και προσθέτουµε το σιµιγδάλι το οποίο ανακατεύουµε µέχρι να πήξει.

Σε ένα µπολ χτυπάµε τα αυγά µε την ζάχαρη και την βανίλια και τα προσθέτουµε στο µίγµα.

Ανακατεύουµε (σε σιγανή φωτιά) µέχρι να δέσουν τα υλικά µας.

Βουτυρώνουµε ένα ταψί και στρώνουµε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουµε το µείγµα µας και στρώνουµε απο επάνω το άλλο φύλλο.

Αλείφουµε µε αυγό και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδίσει η πίτα µας.

Μόλις είναι έτοιµη την αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουµε µε κανέλλα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.