
Δίπλα σε στιλάτες μπουτίκ και ποζάτες καφετέριες, στο Carpo βρίσκεσαι σε μια αυθεντική πηγή ξηρών καρπών -που καβουρδίζονται επί τόπου-, αποξηραμένων φρούτων, σοκολάτας και φρέσκου καφέ, που σε στέλνει σε άλλες εποχές, όταν το Κολωνάκι θύμιζε περισσότερο γειτονιά. Οι τοίχοι είναι έξυπνα διακοσμημένοι με τσουβαλάκια ξηρών καρπών από πάνω μέχρι κάτω, ενώ μια μεγάλη βιτρίνα στεγάζει μεγάλες πλάκες σοκολάτας, σε πολλές εκδοχές. Η εντυπωσιακή ποικιλία αποξηραμένων φρούτων, περιλαμβάνει από νεκταρίνια και τζίντζερ μέχρι γκότζι μπέρι από το Θιβέτ - ένα σπάνιο αντιοξειδωτικό- και καρπούς ιπποφαούς (επίσης αντιοξειδωτικό). Σε συνεργασία με μικροπαραγωγό της Καλύμνου, βρίσκουμε εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, αλλά κι ένα μείγμα μελιού, γύρης και βασιλικού πολτού, σε βαζάκια. Πρωτότυπα και τα σνακ από 8-9 είδη ξηρών καρπών και φρούτων με μέλι, σε πλαστικά κουτάκια, προς € 1,60.

Πίσω από το Carpo βρίσκονται οι αδελφοί Κοντόπουλοι, που δεν είναι νέοι στο χώρο, αφού, χρόνια τώρα, επεξεργάζονται και τυποποιούν ξηρούς καρπούς -ελληνικούς και δικής τους εισαγωγής απ’ όλο τον κόσμο- και αποξηραμένα φρούτα, ενώ φτιάχνουν σοκολάτες με πρώτη ύλη από το Βέλγιο -όλα στο δικό τους εργοστάσιο. Μιλώντας με το Κώστα Κοντόπουλο, που εξυπηρετεί ο ίδιος τους πελάτες, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το μαγαζί γεννήθηκε κι από μια επιθυμία επικοινωνίας και ενημέρωσης για την ωφελιμότητα και τις ιδιότητες των ξηρών καρπών, που με γνώση υποστηρίζει.
Από το φούρνο βγαίνουν μυρωδιές, που ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν και η φανερή ανταπόκριση του κοινού, σ' ένα μαγαζί που "ζωντανεύει" την περιοχή, είναι δικαιολογημένη. Συνυπολογίζεις τις καλές τιμές -από την παραγωγή στην κατανάλωση γαρ!- αλλά και τη δυνατότητα να μπεις για ν' απολαύσεις, απλώς, ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ...
Carpo, Κανάρη 6 και Μέρλιν, τηλ. 210 3605617