Επειδή υπόκειται σε ελάχιστη οξείδωση, γι’ αυτό και μένουν σχεδόν άθικτες οι πολύτιμες ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα του, όπως οι πολυφαινόλες, ισχυρά και πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Εκτός αυτών, βέβαια, η νοστιμιά και η γοητεία που μας ασκεί το πράσινο τσάι οφείλεται και στην πολύ δυνατή umami προσωπικότητά του: περιέχει 668 ολόκληρες μονάδες γλουταμινικού οξέως ανά 100 γρ. Εκτός από σκέτο, σε πολλές παραλλαγές όμως, είναι πολύ απολαυστικό και το πράσινο αρωματισμένο με γιασεμί. Δ.Α.