Δεν είναι άλλο από τα χοιρινά αλλαντικά, με κορυφαία τα σπανιόλικα χαμόν και τα ιταλικά προσούτο, που φτάνουν τις 337 μονάδες monosodium glutamate, ανά 100 γρ. Και αυτό συμβαίνει διότι αυτά τα εκλεκτά ζαμπόνια υπόκεινται σε μακρόχρονη ωρίμανση, γεγονός που αποδομεί τις πρωτεΐνες τους σε νοστιμιά αμινοξέων όλους αυτούς τους μήνες (μέχρι και 36) κατά τους οποίους κρέμονται και σιτεύουν. Γι’ αυτό μας τρελαίνει η γεύση τους, είτε πρόκειται για τη φινέτσα των ιταλικών προσούτο είτε για τη σοφιστικέ ένταση των ισπανικών bellota jamones που προτιμώ. Δ.Α.