Follow us

Το νέο deli-στολίδι της κάβας ΟΑΚ

Και ξαφνικά, μέσα στην κάβα ΟΑΚ γεννήθηκε ένα πανέμορφο delicatessen, που τιμά σε όλα του αυτό το είδος…

Το νέο deli-στολίδι της κάβας ΟΑΚ

Ο χώρος, εντυπωσιακός. Άνετος, φωτεινός και κλασάτος, συνδυάζει τη μοντέρνα λειτουργικότητα με στοιχεία που προσθέτουν αρχοντιά και θυμίζει αριστοκρατικά deli της βόρειας Ευρώπης. Κεντρικό στοιχείο, ο μεγάλος πάγκος από πράσινο γρανίτη, πάνω από βιτρίνες με τυριά και αλλαντικά. Στα highlights, η βιτρίνα που φιλοξενεί τα αλλαντικά ωρίμανσης, jamon, prosciutto, culatello, ανάμεσα σε ιταλικά και ισπανικά σαλάμια και λουκάνικα. Στα συν, οι μελετημένοι φωτισμοί και το φυσικό φως από τη τζαμαρία, που αναδεικνύουν και ζεσταίνουν.

Έκπληξη, ο ημι-πριβέ χώρος στο βάθος, με την τραπεζαρία από ξύλο και γιαλί και δώδεκα κατακκόκινες καπιτονέ καρέκλες, κάτω από έναν κρυστάλινο πολυέλαιο: εδώ, μπορείς να καθήσεις με την παρέα σου, να πιείς το κρασί σου και να το συνδυάσεις με προϊόντα από το deli.

Το νέο deli-στολίδι της κάβας ΟΑΚ

Στην ουσία τώρα: το περιεχόμενο είναι αντίστοιχο της “συσκευασίας”. Προϊόντα που δικαιούνται να ονομάζονται deli, που καλύπτουν κάθε τομέα και γούστο. Τυριά, αλλαντικά, ιδιαίτερα ζυμαρικά, σάλτσες, προϊόντα τρούφας, λιχουδιές ψαρικών, μουστάρδες, φουα γκρα, πατέ, καπνιστά ψάρια και ό,τι άλλο ζητάει κανείς από ένα τέτοιο μαγαζί. Εισαγωγής αλλά και ελληνικά, επιλεγμένα με γνώση από καλά ονόματα.

Μια ματιά στη βιτρίνα των τυριών μου δείχνει από παλαιωμένο πεκορίνο και γλυκιά γκοργκοντσόλα μέχρι ιντιαζάμπαλ, τετίλλα, τσένταρ, μποφόρ και πολλά ακόμα, ενώ στα ελληνικά, πέρα από τις πολλές γραβιέρες, το κασέρι Ξάνθης και λοιπά γνωστά και εκλεκτά, βλέπω το μηλέικο τυρί της σπηλιάς του Χαραλαμπάκη και την ανδριώτικη πετρωτή του Ασούτη -και η συλλογή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σταχυολογώ από τα υπόλοιπα: λουκάνικα βίσωνα, καπνιστό φιλέτο τσιπούρας σε βάζο Alos από το Μεσολόγγι, μουστάρδες και σάλτσες Le Comptoir de Mathilde, φουά γκρα Rougié, ελληνικά ζυμαρικά Μαγγίρι και Μελίμα, βολβοί, κρίταμα και γαλατσίδα τουρσί από την Ικαρία, βουβαλίσια λουκάνικα του Μπόρα, και η περίφημη σειρά ψαρικών σε κονσέρβα La Cala, του Albert Adria: σαρδέλες, χταποδάκι, σωλήνες, αχιβάδες, μύδια. Αλλά, η συλλογή πράγματι είναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα, αξίζει και μόνο να χαζέψετε τα ράφια.

Το ΟΑΚ deli δεν είναι ένα καθημερινό μαγαζί, πέρα όμως από το ότι χαίρεσαι να ψωνίζεις εκεί το γνωστό ή το σπάνιο, μπορεί και, απλά, να σου φτιάξει τη διάθεση όποτε το έχεις ανάγκη. Με ένα ποτήρι κρασί και δυο τυράκια στη γιορτινή του ατμόσφαιρα, όλα φαίνονται ομορφότερα.

Πριν φύγετε, άλλωστε, ένας καφές στο κομψό Café Milani που μόλις άνοιξε δίπλα, επιβάλλεται.

Oak, Λεωφ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6858078.

Επίσης...

Chicken burger με στυλ: Το street food που θα λατρέψεις

Αυτό το ελαφρύ μπέργκερ κοτόπουλου θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για υγιεινά και γρήγορα γεύματα.

Rice bowls για απόλαυση χωρίς ενοχές

Τα rice bowls είναι ο απόλυτος καμβάς της δημιουργικής κουζίνας – εύκολα, υγιεινά και ευέλικτα, συνδυάζουν γεύσεις, υφές και θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο πιάτο που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

Περισσότερα από

Τίποτα δεν δροσίζει την ψυχή όπως ένα γλυκό με λεμόνι

Υπάρχουν γλυκά που σου χαρίζουν απόλαυση – και υπάρχουν εκείνα που σε μεταφέρουν νοερά σε ένα λευκό μπαλκόνι, με τον ήλιο να γλιστρά στα κάγκελα και τη λεμονάτη δροσιά να σε αγκαλιάζει. Αυτή η τάρτα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Ο πουρές, αλλιώς: Σαββατόβραδο με κουτάλι

Απαλός, ζεστός, γευστικός – το comfort food της καρδιάς σου.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.