Follow us

Ekiben: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Παρά τις εγγενείς δυσκολίες της διαδικασίας του delivery, το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ τα καταφέρνει μια χαρά, με την ποιότητα και τη νοστιμιά του να δικαιολογεί την τσιμπημένη τιμή.

Ekiben: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Ο Άρης Βεζενές σας είναι γνωστός. Δύσκολα θα πείτε όχι. Ταλαντούχος, αυτοδίδακτος, με τις εμπειρίες που αποκτάει κάποιος «βράζοντας», στην πολυπολιτιστική μαρμίτα της Αμερικής κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να κερδίσει μια αξιοζήλευτη θέση στο ελληνικό star system της εστίασης. Με το σπαθί του. Το αποδεικνύουν το περιφερειακό Μεγανήσι, o «Vezenes» δίπλα στο Χίλτον στη συνέχεια και τέλος το «Birdman» που δεν είχα, μέχρι στιγμής, την τύχη να δοκιμάσω, αλλά σύμφωνα με αρκετούς κινείται σε τροχιά success story.

Με βάση αυτά δεν είναι καθόλου περίεργο που αποφάσισα να ασχοληθώ με την delivery μόδα στην gourmet εκδοχή της που μας έφερε ο κορωνοϊός. Το «Ekiben», βραχίονας διανομής κατ’ οίκον του Birdman, μια έξυπνη κίνηση του Βεζενέ, ήταν μια καλή αφορμή. Στην αρχή όταν διαβάζεις το μενού δεν αισθάνεσαι ασφαλής σε ό,τι αφορά το τι θα φτάσει στα χέρια σου και σε ποια κατάσταση. Ειδικά μάλιστα όταν, κάνοντας την πρόσθεση διαπιστώνεις ότι η παραγγελία για τρία άτομα φτάνει τα 110€. Η περιέργεια όμως…

Ekiben: Ποιοτικό delivery με υπογραφή
Στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας κινείται η πρόταση του «Ekiben»

Η γευστική πρόταση που κάνει το «Ekiben» κινείται στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας και είναι αισθητά φιλογιαπωνέζικη, γεγονός που την κάνει ελκυστική (λόγω τάσης) σε ένα ευρύ κοινό. Ο χρόνος παραλαβής (Σύνταγμα – Κολωνάκι) κυμαίνεται στα 30 – 40 λεπτά και οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται είναι εξυπηρετικές. Καλό θα ήταν να είναι και ισοθερμικές.

Γευστικά και ποιοτικά (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για delivery) το αποτέλεσμα είναι καλό. Το mushroom Ramen έχει νόστιμα τραγανά λαχανικά, δυστυχώς όμως ο ζωμός φτάνει παρά κάτι χλιαρός. Με μια διαφορετική συσκευασία ίσως… Εκτός αν τον ζεστάνετε για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων. Το στήθος πάπιας είναι τρυφερό, με ενδιαφέρουσα παρουσία λίπους, και τα μοσχαρίσια μάγουλα BBQ τρυφερά και με επαρκή γευστική ισορροπία. Τέλος, τα Beef – nigiri σε διάφορες κοπές είναι καλά, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο (πλην της λέξης κράχτης Wagyu) που να δικαιολογεί την τιμή. Φυσικά, δοκίμασα και αρκετά άλλα, που κινούνται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Νόστιμα και τραγανά τα λαχανικά του mushroom ramen

Τα συμπεράσματα, από τη δοκιμή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διαδικασία του delivery επηρεάζει προς τα κάτω την ποιότητα του περιεχομένου του πιάτου, είναι δύο. Κατ’ αρχήν, μάλλον φαίνεται ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν το «Birdman» με θετικά σχόλια έχουν δίκιο. Θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία. Κατά δεύτερον, το «Ekiben» τα καταφέρνει καλά. Φυσικά, όχι ως «υψηλή γαστρονομία σε delivery» και άλλα τέτοια που ακούγονται. Σαν ενδιαφέρουσες γεύσεις, όμως, που φτάνουν στο σπίτι σας σε κατάσταση που σας επιτρέπει να ευχαριστηθείτε αυτό που θα βάλετε στο στόμα σας, σίγουρα. Βέβαια, η τιμή «τσιμπάει», αλλά όπως και να το κάνουμε ένα καλό delivery όλο και κάτι παραπάνω θα κοστίσει.

Αξιολόγηση: Καλό - 13.1/20

Βουλής 35 και Σκούφου 2, 210 3212800

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Περισσότερα από

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.