Follow us

Η 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Από 18 έως 21 Φεβρουαρίου η μεγάλη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών επιστρέφει με πολλές εκδηλώσεις…

Η 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Έκθεση-θεσμός για την ελληνική γεύση, την πώληση και τις εξαγωγές θεωρείται η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που φιλοξενείται αυτή τη φορά στο MEC Παιανίας και συγκεντρώνει επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, αλλά και ιδιώτες που θα ανακαλύψουν ποιοτικά και νέα προϊόντα και θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα γαστρονομικά δρώμενα και δωρεάν σεμινάρια. Οι οργανωτές υπόσχονται μια Έκθεση ανανεωμένη και εμπλουτισμένη φέτος, με καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες εκδηλώσεις.

Τιμώμενη περιοχή αυτή τη φορά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και επιχειρήσεις τροφίμων. Στην ενότητα Μαγειρεύουμε Ελλάδα επώνυμοι σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους και καταξιωμένοι bartenders θα παρουσιάζουν τις νέες τάσεις του χώρου. Συγκεκριμένα, με συντονιστή τον βραβευμένο σεφ Κώστα Μπουγιούρη, οι περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου θα προσφέρουν μια διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 € και 12 € για όλο το τριήμερο εισιτήριο στα ταμεία της έκθεσης, ενώ για παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-19.00.
Για να ενημερωθείτε για τα covid-19 ισχύοντα μέτρα μπείτε στο https://expotrof.gr/covid-19/.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.expotrof.gr.

Επίσης...

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Περισσότερα από

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.