Follow us

3 μπέργκερ κοτόπουλου για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για νοστιμότατα μπέργκερ, μία εκ των οποίων είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένα γνωστό αμερικάνικο μπεργκεράδικο.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΟΥΛΣΛΟΟΥ

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για νοστιμότατα μπέργκερ, μία εκ των οποίων είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένα γνωστό αμερικάνικο μπεργκεράδικο.

Μπέργκερ κοτόπουλου με σάλτσα τυριού

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ

Για τη σάλτσα τυριού

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. 2% γάλα
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 90 γρ. προβολόνε τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς.
  2. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  3. Τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα 5-8 πλευρά από κάθε πλευρά.
  4. Χωρίζουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ψήνουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά με το σύρμα, μέχρι να ψηθεί.
  7. Ρίχνουμε σιγά -σιγά τα τυριά ανακατεύοντας συνέχεια επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  8. Βάζουμε επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας, ακουμπάμε επάνω από ένα μπέργκερ και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Μπέργκερ Κοτόπουλου με Coleslaw

Υλικά

Για το burger

  • 1 μπιφτέκι κοτόπουλο (ιδανικά γύρω στα 200 γρ., από κιμά από το μπούτι)
  • 2 ψωμάκια πολύσπορο ψωμί
  • χυμό λεμονιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Για την coleslaw

  • 1/2 καρότο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1/4 λεπτοκομμένο κρεμμύδι
  • 45 γρ. λάχανο
  • 1/4 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγη ρόκα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μαρινάρεις το μπιφτέκι στον χυμό λεμονιού, με αλατοπίπερο και σκόρδο για μισή ώρα.
  • Το ψήνεις στο φούρνο.
  • Φτιάχνεις την coleslaw: Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ύστερα το γιαούρτι.
  • Ανακατεύεις με το χέρι, πιέζοντας ελαφρά.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, φτιάχνεις το burger: Τοποθετείς την coleslaw στη βάση, από πάνω της το μπιφτέκι και συμπληρώνεις με ρόκα.

To Chicken Burger των Popeyes

Υλικά

Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα του

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλ. buttermilk
  • 1 κ.γ. μείγμα από πάπρικα
  • σκόρδο σε σκόνη
  • μαύρο πιπέρι και αλάτι

Για το πανάρισμα

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.σ. μείγμα από πάπρικα, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι και πιπέρι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα ή Tabasco
  • 1 κ.γ. πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

Για το burger

  • 2 brioche buns μέτριου μεγέθους
  • μαγιονέζα
  • πίκλες

Εκτέλεση

  1. Το μαρινάρισμα: Κόβεις κάθε στήθος κοτόπουλο στη μέση, στο ίδιο περίπου μέγεθος με το bun.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το buttermilk με το μείγμα από πάπρικα και σκόρδο, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
  3. Βυθίζεις σε αυτό το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαριναριστεί στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή ακόμη και 24 ώρες.
  4. Το πανάρισμα και το μαγείρεμα του κοτόπουλου: Ζεσταίνεις λάδι σε ένα στιβαρό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάς το αλεύρι, το καλαμποκέλαιο, το μείγμα της πάπρικας, καθώς και αλάτι και πιπέρι. Μπορείς να προσθέσεις και 2-3 κ.γ. buttermilk και να ανακατέψεις επιπλέον με ένα πιρούνι.
  6. Βυθίζεις το κοτόπουλο σε αυτό το μείγμα και συμπληρώνεις με αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν στο 100% τα κομμάτια.
  7. Μεταφέρεις το κοτόπουλο στη φωτιά και τηγανίζεις από 3-5 λεπτά μέχρι αυτό να ψηθεί καλά και να σχηματιστεί τραγανή και χρυσή κρούστα.
  8. Η μαγιονέζα και η σύνθεση του burger: Για τη μαγιονέζα, μπορείς απλά να ανακατέψεις τα υλικά σε μία μεγάλη κούπα ή ένα μικρό μπολ.
  9. Αφού είναι έτοιμο το κοτόπουλο, βάζεις τα ψωμάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζεις ελαφρώς.
  10. Έπειτα ξεκινάς να χτίζεις το burger. Απλώνεις ένα βαθύ στρώμα πικάντικης μαγιονέζας στο κάτω μέρος, ακριβώς από πάνω τις πίκλες.
  11. Έπειτα το κοτόπουλο και απλώνεις έξτρα πικάντικη μαγιονέζα από πάνω του.

* 3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.