Διάβασε εντός τρεις συνταγές με αβοκάντο που θα λατρέψεις (και ναι, εντός της λίστας περιλαμβάνεται και το λαχταριστό γουακαμόλε).
Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1/4 αβοκάντο ώριμο
- ρόκα
- νιφάδες παρμεζάνας
- Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου τη ρόκα, στη συνέχεια το αβοκάντο και τέλος το κοτόπουλο.
- Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Για το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ολοκληρώνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.
Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο
Υλικά
- Πίτες τορτίγιας
- 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
- γιαούρτι
- 1 lime
- 1 αγγούρι
- κόλιανδρο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
- Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
- Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.
Guacamole με Αστέρι Michelin
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- λάδι από αβοκάντο
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- πιπεριές jalapeño σε πολύ λεπτές φέτες
- κόλιανδρος
- ρόδι
- 2 lime
- τριμμένα φιστίκια
- σπόροι κολοκύθας
Εκτέλεση
- Κόβεις τα αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετείς σε οποιοδήποτε σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γουδί (αν διαθέτεις το μεξικάνικο molcajete, ακόμη καλύτερα).
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και τις jalapeños, καθώς και μία κ.σ. κόλιανδρο.
- Πολτοποιείς τα υλικά με το γουδοχέρι, μέχρι να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή.
- Έπειτα, προσθέτεις το υγρός στοιχείο: μία κ.σ. λάδι αβοκάντο και χυμό από 1 ή 2 lime. Βάζεις αλάτι και ανακατεύεις.
- Λίγο πριν σερβίρεις, ρίχνεις το ρόδι, τα τριμμένα φιστίκια και τους σπόρους κολοκύθας. Ανακατεύεις ελαφρά. Οι ποσότητες τους μπορούν να κυμανθούν από 1/2 κ.γ. μέχρι 1 κ.σ. αναλόγως προτιμήσεων.