Follow us

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

κουκιά

Ο Μάιος είναι μήνας μεταβατικός: η άνοιξη συναντά το καλοκαίρι και το καλάθι της λαϊκής γεμίζει με θησαυρούς. Από κουκιά και αγκινάρες μέχρι κολοκυθάκια, φράουλες και κεράσια, είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσουμε το τραπέζι μας με εποχιακές, θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.

Σαλάτα με κουκιά, φέτα και δυόσμο

Υλικά:

  • 300γρ. κουκιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

  • 1 ματσάκι δυόσμο

  • 150γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 1 λεμόνι (χυμός + ξύσμα)

  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα κουκιά για 10 λεπτά, στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.

  2. Αν έχουν σκληρό περίβλημα, καθάρισέ τα.

  3. Ανακάτεψε τα κουκιά με τη φέτα, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

  4. Ρίξε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε δροσερή.


Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά:

  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες

  • 2 καρότα σε ροδέλες

  • 2 πατάτες σε κύβους

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • Χυμός 1 λεμονιού

  • Άνηθος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρεις το κρεμμύδι και προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά.

  2. Σβήνεις με λεμόνι, προσθέτεις νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και βράζεις για 30-40 λεπτά.

  3. Προς το τέλος προσθέτεις άνηθο, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.


Φράουλες με βαλσάμικο και μέλι

Υλικά:

  • 400γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

  • Λίγα φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Ανακάτεψε τις φράουλες με το μέλι και το ξύδι.

  2. Άφησέ τις στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

  3. Σέρβιρέ τις με φύλλα δυόσμου ή δίπλα σε γιαούρτι.


Συμβουλές για το τραπέζι του Μαΐου

  • Προτίμησε ελαφριές συνταγές με βάση τα λαχανικά και το ελαιόλαδο.

  • Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα ωμά υλικά – σαλάτες, μυρωδικά, φρούτα.

  • Δοκίμασε ελληνικά τυριά και κρασιά με τα φρέσκα φρούτα της εποχής.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Φιτάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.