Follow us

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

κουκιά

Ο Μάιος είναι μήνας μεταβατικός: η άνοιξη συναντά το καλοκαίρι και το καλάθι της λαϊκής γεμίζει με θησαυρούς. Από κουκιά και αγκινάρες μέχρι κολοκυθάκια, φράουλες και κεράσια, είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσουμε το τραπέζι μας με εποχιακές, θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.

Σαλάτα με κουκιά, φέτα και δυόσμο

Υλικά:

  • 300γρ. κουκιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

  • 1 ματσάκι δυόσμο

  • 150γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 1 λεμόνι (χυμός + ξύσμα)

  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα κουκιά για 10 λεπτά, στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.

  2. Αν έχουν σκληρό περίβλημα, καθάρισέ τα.

  3. Ανακάτεψε τα κουκιά με τη φέτα, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

  4. Ρίξε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε δροσερή.


Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά:

  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες

  • 2 καρότα σε ροδέλες

  • 2 πατάτες σε κύβους

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • Χυμός 1 λεμονιού

  • Άνηθος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρεις το κρεμμύδι και προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά.

  2. Σβήνεις με λεμόνι, προσθέτεις νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και βράζεις για 30-40 λεπτά.

  3. Προς το τέλος προσθέτεις άνηθο, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.


Φράουλες με βαλσάμικο και μέλι

Υλικά:

  • 400γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

  • Λίγα φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Ανακάτεψε τις φράουλες με το μέλι και το ξύδι.

  2. Άφησέ τις στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

  3. Σέρβιρέ τις με φύλλα δυόσμου ή δίπλα σε γιαούρτι.


Συμβουλές για το τραπέζι του Μαΐου

  • Προτίμησε ελαφριές συνταγές με βάση τα λαχανικά και το ελαιόλαδο.

  • Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα ωμά υλικά – σαλάτες, μυρωδικά, φρούτα.

  • Δοκίμασε ελληνικά τυριά και κρασιά με τα φρέσκα φρούτα της εποχής.

Επίσης...

Τρεις συνταγές από την Κρήτη

Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς τζουλαμά, κρεμμυδοκουταλιές και καλτσούνια.

Η Σαντορίνη στο πιάτο

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές από το νησί και φέρτε την αύρα του στην κουζίνα.

Περισσότερα από

Συνταγές από τη Νάξο

Δοκιμάστε τες και φέρτε νοστιμιά Κυκλάδων στο τραπέζι.

Γεύσεις από Σίφνο

Μαστέλο, ρεβιθάδα, μελόπιτα: το τρίπτυχο της απόλαυσης από τον κυκλαδίτικο παράδεισο της γαστρονομίας.

Παγωτό στο σπίτι

Θες να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο 3 υλικά; Σου έχουμε τη συνταγή!

Οι κρύες σούπες του καλοκαιριού

Δείτε εντός πέντε προτάσεις για θρεπτικές σούπες γεμάτες φρεσκάδα.

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.