Αν παρακολουθείς κοινωνικά δίκτυα, σίγουρα έχεις πέσει πάνω στο γλυκό που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο και πλέον είναι παντού. Και μιλάμε φυσικά για την Dubai Chocolate. Από Instagram μέχρι TikTok, όλοι μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με αυτή τη σοκολάτα που θυμίζει πολυτέλεια και λάμψη, και φυσικά, όλοι μιλούν για το χρυσό της και την εκρηκτική γεύση της. Μπορεί να την έχεις δει τόσες φορές που πλέον έχεις κουραστεί, αλλά έχεις δοκιμάσει;
Αν έχεις βαρεθεί να βλέπεις τους άλλους να την απολαμβάνουν και θέλεις να τη φτιάξεις μόνος/η σου, έχουμε την τέλεια συνταγή για σένα.
Υλικά:
-
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (καλύτερα 70% κακάο για έντονη γεύση)
-
100 γρ. γάλακτος (ή κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση)
-
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού (ή φουντούκια για να φτιάξεις την πραλίνα μόνη σου)
-
50 γρ. ζάχαρη (για την καραμέλα)
-
30 γρ. βούτυρο (για την καραμέλα)
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για την καραμέλα)
-
24k βρώσιμο χρυσό (προαιρετικά για την πολυτελή πινελιά)
Οδηγίες:
1. Προετοιμασία της καραμέλας:
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα. Χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί η ζάχαρη μπορεί να καεί γρήγορα.
-
Όταν η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Φτιάχνουμε τη βάση της σοκολάτας:
-
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο και πλούσιο μείγμα.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
3. Συναρμολόγηση της σοκολάτας:
-
Σε μια φόρμα για σοκολάτα ή μικρές θήκες, ρίχνουμε μια στρώση από τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στεγνώσει λίγο.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα καραμέλας και μετά από πάνω την πραλίνα φουντουκιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη πραλίνα ή να φτιάξεις τη δική σου, πολτοποιώντας φουντούκια και ζάχαρη.
-
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
4. Το τελευταίο "μαγικό" άγγιγμα:
-
Αν θέλεις να προσθέσεις την πολυτελή πινελιά του Ντουμπάι, μπορείς να ρίξεις λίγες νιφάδες βρώσιμου χρυσού στην επιφάνεια της σοκολάτας μόλις παγώσει.
Tips για καλύτερο αποτέλεσμα:
-
Υψηλής ποιότητας σοκολάτα: Όσο καλύτερη είναι η σοκολάτα που χρησιμοποιείς, τόσο πιο έντονη και πλούσια θα είναι η γεύση.
-
Εξατομίκευση: Αν σου αρέσουν άλλες γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις βανίλια ή ακόμη και λίγη λικέρ (π.χ. Cointreau ή Amaretto) στη σοκολάτα για να την κάνεις πιο ιδιαίτερη.