Αν έχεις ώριμες μπανάνες που δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, αυτή είναι η στιγμή τους να λάμψουν. Το banana bread είναι η πιο λαχταριστή λύση για να αξιοποιήσεις μπανάνες που ωρίμασαν πολύ. Αφράτο, μυρωδάτο και εύκολο, ιδανικό για πρωινό, απογευματινό ή και για να συνοδεύσει τον καφέ σου!
Υλικά:
-
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
-
2 αυγά
-
100 γρ. ζάχαρη καστανή (ή λευκή)
-
80 ml σπορέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο)
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
½ κ.γ. κανέλα
-
Μια πρέζα αλάτι
-
(προαιρετικά) 50 γρ. καρύδια ή σοκολάτα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και βουτυρώνεις/ντύνεις με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
-
Σε ένα μπολ, πολτοποίησε τις μπανάνες με πιρούνι.
-
Πρόσθεσε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ενσωμάτωσε τα στερεά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή κουτάλι (όχι μίξερ) μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατέψεις υπερβολικά.
-
Αν θέλεις, πρόσθεσε τα καρύδια ή τη σοκολάτα.
-
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
-
Άφησε το banana bread να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά μετέφερέ το σε σχάρα.