
Δοκίμασε τις τρεις παρακάτω συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.
Σορμπέ ροδάκινου
Υλικά
- 1,500 γρ. ροδάκινα λευκόσαρκα ώριμα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη στο μούλτι, για να την κάνουμε πολύ ψιλή.
- Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε πολτό.
- Βάζουμε τον πολτό σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί.
- Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο.
- Αν έχουμε μηχανή παγωτού αδειάζουμε το μείγμα εκεί και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί.
Καλοκαιρινό Γλυκό Ψυγείου με Ροδάκινα
Υλικά
- 1 κιλό ροδάκινα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια σκόνη
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
- ψιλοκομμένα ροδάκινα και αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με την άχνη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι με το μείγμα του ροδάκινου.
- Ενώστε με τη σαντιγί και μοιράστε στα ποτήρια ή σε μπολ.
- Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα
Υλικά
- 4 μεγάλα ροδάκινα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1.500 γρ. μασκαρπόνε
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 9 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 600 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 σφηνάκι κονιάκ (ή οποιοδήποτε φρουτένιο λικέρ)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε ίσα ίσα με νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, όχι εντελώς όμως, και μετά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτότερες φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και με το μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
- Αραιώνουμε σε μπολάκι με νερό το κονιάκ και ραντίζουμε τα μπισκότα.
- Στρώνουμε πάνω τους μια ποσότητα κρέμας και μια σειρά ροδάκινα.
- Συνεχίζουμε με μπισκότα ραντισμένα, ροδάκινα και τελειώνουμε με κρέμα.
- Σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.