
Αυτά τα αφράτα ρολά κανέλας συνδυάζουν τη γλυκιά καστανή ζάχαρη με την πικάντικη κανέλα και το βουτυρένιο άρωμα της ζύμης. Με μια απλή διαδικασία ζύμωσης και ψήσιμο στο φούρνο, μπορείτε να δημιουργήσετε σπιτικά cinnamon rolls που μοσχοβολούν και θυμίζουν τα φημισμένα bakery rolls.
Υλικά για τη ζύμη:
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
75 γρ. ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
7 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
-
250 ml ζεστό γάλα (όχι καυτό)
-
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
-
100 γρ. καστανή ζάχαρη
-
2 κουταλάκια κανέλα
-
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για το γλάσο:
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2-3 κουταλιές γάλα
-
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-
Ετοιμασία ζύμης:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
-
Πρόσθεσε το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Ζύμωσε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη (περίπου 8-10 λεπτά).
-
Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
-
-
Προετοιμασία γέμισης:
-
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
-
-
Σχηματισμός ρολών:
-
Άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο περίπου 40x30 εκ.
-
Άπλωσε το βούτυρο και μετά πασπάλισε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας ομοιόμορφα.
-
Τύλιξε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος και κόψε κομμάτια πάχους 4-5 εκ.
-
Τοποθέτησε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
-
-
Δεύτερη φουσκώση:
-
Κάλυψε ξανά με πετσέτα και άφησέ τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
-
-
Ψήσιμο:
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
-
Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
-
Γλάσο:
-
Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο.
-
Ρίξε το γλάσο πάνω στα ζεστά ρολά πριν τα σερβίρεις.
-