
Μια απλή αλλά γεμάτη γεύση συνταγή που φέρνει τη μεσογειακή αύρα στην κουζίνα σου. Το ζουμερό κοτόπουλο, αρωματισμένο με φρέσκο λεμόνι, ρίγανη και ελιές, δημιουργεί έναν συνδυασμό που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα και τη γήινη ζεστασιά.
Υλικά (για 4 άτομα):
-
4 φιλέτα κοτόπουλου
-
2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
Μαρινάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα για 15-30 λεπτά.
-
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί μαζί με τις ελιές και ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
-
Σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό και λίγες φέτες λεμονιού.