Υλικά
15-20 ολόφρεσκοι κολοκυθοανθοί
2 μικρά κολοκυθάκια
2 φλιτζ. τσ. ρύζι (τύπου καρολίνα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ.κ. μαραθόσπορος
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τους ανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τον εσωτερικό κίτρινο στήμονα και τους στεγνώνουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το μαραθόσπορο, αλατίζουμε και τα γυρίζουμε για 2 λεπτά, βάζουμε το ρύζι και γυρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη γέμιση να μισοκρυώσει. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες κρατώντας το χυμό τους, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο κατσαρόλας. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε πλάι πλάι στην κατσαρόλα. Τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, μισό φλιτζάνι.νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά.