
Η εμφάνισή τους στην αγορά σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού, της «χαρούμενης» εποχής, κι αυτό ίσως να προσθέτει στη γοητεία του... Φρούτο κατεξοχήν εποχιακό, στη χώρα μας το καταναλώνουμε συνήθως σ’ αυτή τη μορφή και σπανιότερα σαν γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Αντίθετα, σε άλλες χώρες αποτελεί βασικό συστατικό παραδοσιακών γλυκισμάτων, όπως το γαλλικό «κλαφουτί», ενώ πολύ συνηθίζονται οι τάρτες με κεράσια, τα «κραμπλ», οι γλυκές σούπες, οι κερασόπιτες, τα κέικ καθώς και σάλτσες που συνοδεύουν διάφορα πουλερικά και κρεατικά που ταιριάζουν με φρούτα. Τα κεράσια δεν διατηρούνται πάνω από τρεις-τέσσερις μέρες στο ψυγείο, γι’ αυτό τα αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες, όχι υπερώριμα, και προσέχουμε να είναι φρέσκα, με κρουστή σάρκα. Ας εκμεταλλευτούμε τη σύντομη παρουσία τους κι ας τα δοκιμάσουμε σε διάφορες εκδοχές.Μια ιδέα, για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, θα ήταν ένα κάλεσμα με θέμα «κεράσια». Από τη σαλάτα και το κυρίως φαγητό μέχρι το επιδόρπιο, τολμήστε ένα τραπέζι με «χρώμα» και γεύση κερασιού! Σε κάθε περίπτωση, οι συνταγές μας θα σας δώσουν ιδέες...