Follow us

"Ταλιατέλες" σουπιάς με σάλτσα ντομάτας και το μελάνι τους

"Ταλιατέλες" σουπιάς με σάλτσα ντομάτας και το μελάνι τους

υλικά

1 κ. σουπιές φρέσκιες
1/2 κ. ντομάτες στον τρίφτη ή ανάλογες από κουτί
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και αφαιρούμε προσεκτικά τα σακουλάκια με το μελάνι τους. Τα διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι με μερικές κ.σ. χλιαρό νερό. Πάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις σουπιές σε στενές λωρίδες, σαν ταλιατέλες και χωρίζουμε τα πλοκάμια ένα- ένα. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4', μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη σουπιά λίγη- λίγη, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μερικά λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, το μελάνι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένες, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν. Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το μισό μαϊντανό, ενώ γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο τα πιάτα.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…