υλικά για 2 άτομα
2 ψαρονέφρια (συνολικά 750 γρ. περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
3/4 φλ.τσ. κράνμπερις αποξηραμένα (σε αεροστεγή συσκευασία)
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 φλ.τσ. ζωμό κότας
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και κοκκινίζουμε τα φιλέτα ολόκληρα, από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι βούτυρο και αχνίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει, 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλο 1'. Τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε επάνω τα ψαρονέφρια. Ρίχνουμε γύρω γύρω τα κράνμπερις και το ζωμό κότας. Απλώνουμε επάνω στα ψαρονέφρια το μέλι. Ψήνουμε για 30' περίπου, ανάλογα και με το πάχος των φιλέτων. Σερβίρουμε με πουρέ ή εκραζέ πατάτας ή σελινόριζας, με γκρατέν πατάτας και πράσων, με γλασαρισμένα λαχανικά.