Follow us

Ψαρονέφρι με κράνμπερις και μέλι

Ψαρονέφρι με κράνμπερις και μέλι

υλικά για 2 άτομα

2 ψαρονέφρια (συνολικά 750 γρ. περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
3/4 φλ.τσ. κράνμπερις αποξηραμένα (σε αεροστεγή συσκευασία)
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 φλ.τσ. ζωμό κότας
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και κοκκινίζουμε τα φιλέτα ολόκληρα, από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι βούτυρο και αχνίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει, 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλο 1'. Τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε επάνω τα ψαρονέφρια. Ρίχνουμε γύρω γύρω τα κράνμπερις και το ζωμό κότας. Απλώνουμε επάνω στα ψαρονέφρια το μέλι. Ψήνουμε για 30' περίπου, ανάλογα και με το πάχος των φιλέτων. Σερβίρουμε με πουρέ ή εκραζέ πατάτας ή σελινόριζας, με γκρατέν πατάτας και πράσων, με γλασαρισμένα λαχανικά.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.