Follow us

Μαγειρεύουμε ψάρια της εποχής

Μαγειρεύουμε ψάρια της εποχής

Αν εξαιρέσουμε εκείνο το «κάθε ψάρι στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο» τι ξέρουμε για τις εποχές των ψαριών; Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ψάρια σκάνε μύτη στον πάγκο των ψαράδων, τώρα το Νοέμβρη; Αυτή είναι η εποχή που βγαίνουν οι ανεμότρατες οι οποίες τώρα ανεβάζουν κυρίως μπακαλιάρους, μπαλάδες, σαλάχια, μπαρμπουνάκια και κουτσομούρες. Που και που εμφανίζονται και σαφρίδια άλλοτε ως «πατόψαρα» κι άλλοτε ως «αφρόψαρα», μερικά χριστόψαρα καθώς και αρκετές πεσκανδρίτσες. Στην αγορά δεν λείπουν βέβαια και τα παραγαδίσια: ροφοί, τσιπούρες και στείρες... Τέλος με κίνδυνο να βρεθούμε εκτός θέματος, θα πούμε πως ο Νοέμβρης είναι ο μήνας που αφθονούνε τα χταπόδια. Καθώς η εποχή καλεί για μαγειρέματα που αποπνέουν θαλπωρή, επιλέγουμε τις αντίστοιχες συνταγές.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.