υλικά
225 γρ. κόκκινες φακές
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρι Μαντράς
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 -2 σκ. σκόρδο
αλάτι
παρασκευή
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 850 ml νερό και ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γλυκού τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 5' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τότε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε το κάρι, το σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, το τσίλι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2'-3'. Ρίχνουμε στο μείγμα τις φακές , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6'-10' ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ρύζι.