Follow us

Κόκκινες φακές με κάρι

Κόκκινες φακές με κάρι

υλικά

225 γρ. κόκκινες φακές
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρι Μαντράς
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 -2 σκ. σκόρδο
αλάτι

παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 850 ml νερό και ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γλυκού τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 5' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τότε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε το κάρι, το σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, το τσίλι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2'-3'. Ρίχνουμε στο μείγμα τις φακές , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6'-10' ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ρύζι.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.