Υλικά
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
200 γρ. φύλλα από παντζάρια
6 φύλλα από την καρδιά ενός μαρουλιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά, ολόκληρα
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κύμινο
αλεύρι για το αλεύρωμα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα χόρτα. Αφαιρούμε τους μίσχους των φύλλων και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και φαρδύ τρυπητό, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και μόλις δούμε ότι «μαράθηκαν» λίγο, τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα φαρδύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ή το κύμινο και ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να βεβαιωθούμε πως το μείγμα μας δεν είναι υδαρές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες μας ζεστούς, συνοδεύοντας τους με μια σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με άνηθο ή κάποιο άλλο μυριστικό της αρεσκείας μας.
Θ.Τ.