Follow us

Καιρός για φασολάδες

Καιρός για φασολάδες

Κρύο, καιρός για φασολάδες! Τα φασόλια υπάρχουν στις παραδοσιακές συνταγές πολλών χωρών της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, απ' όπου και κατάγονται. Στην Ελλάδα η κλασική φασολάδα ήταν κάποτε το κατ' εξοχήν καθημερινό χειμωνιάτικο πιάτο ενώ σήμερα συνηθίζεται λιγότερο αλλά εκτιμάται μάλλον περισσότερο. Οι φασολάδες είναι εύκολο και υγιεινό πιάτο, καθώς περιέχουν όσπρια, φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο. Η μόνη ας πούμε δυσκολία είναι ότι τα φασόλια πρέπει να έχουν μουλιάσει σε νερό όλη τη νύχτα. Η φρεσκάδα και η ποιότητα του οσπρίου καθορίζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και το πόσο γρήγορα θα βράσει. Επιλέξτε φασόλια με ονομασία προέλευσης και όνομα παραγωγού. Οι συνταγές που σας δίνουμε έχουν πρωτοτυπίες σε σχέση με την κλασική ελληνική χωρίς να ξεφεύγουν πολύ από τις γεύσεις που γνωρίζουμε. Η συνοδεία της φασολάδας πρέπει να είναι αλμυρή και με οξύτητα: ελιές, παστά ψάρια, τυρί φέτα είναι κλασική συνοδεία.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…