Follow us

Φαγητό μετά το Πάσχα

Φαγητό μετά το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε, το φαγητό περίσσεψε. Σε λίγα σπίτια οι ποσότητες υπολογίζονται τσίμα –τσίμα, ανά άτομο και κατά πιάτο. Το πολύ κυριαρχεί, το λιτό εξοβελίζεται. Οι συνέπειες είναι μια χαρά κατάσταση. Περισσεύει φαγητό, περισσεύουν γλυκά, τυριά, λαχανικά, ψωμί, τσουρέκια, αβγά, σοκολάτες (κουνελάκια, κοτούλες, αβγουλάκια …). Φυσικά, το αρνί και το κατσίκι, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι πιο ωραίο κρύο. Καμία αντίρρηση, αλλά αν το έχουμε βαρεθεί υπάρχουν τρόποι, πιο εύκολοι ή πιο πολύπλοκοι για να γίνει ένα άλλο ωραίο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια και τα διάφορα σοκολατοειδή. Μερικοί, σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά στη μαγειρίτσα. Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις αν μείνει κάποια υπολογίσιμη ποσότητα αφάγωτη; Μπορείς να φτιάξεις πίτα, πυκνώνοντάς την με πρόσθετο ρύζι, μανιτάρια και αν χρειάζεται, κορνφλάουρ. Καταψύχεται όμως τόσο ωραία, που είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτή τη μοναδική σούπα. Όσον αφορά τα αβγά, στο θέμα "Μετα –πασχαλινά αβγά" κάνουμε κάποιες προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…