Follow us

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Μια νέα "μουσειοσκευή" με θέμα τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα δημιούργησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με στόχο να ταξιδέψει σε σχολεία όλης της χώρας αλλά και του εξωτερικού...

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Η ενέργεια αυτή απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τους διδάσκει τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής μέσα από κείμενα, CD με εικόνες, πιστά αντίγραφα αρχαίων σκευών, εκπαιδευτικά παιχνίδια και προτάσεις για δραστηριότητες. Ο εκπαιδευτικός δανείζεται τη "μουσειοσκευή" από το μουσείο και χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα της Ιστορίας, της Γλώσσας ή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Μέσα από τη συγκεκριμένη «βαλίτσα», οι μαθητές θα γνωρίσουν τα σκεύη που είναι απαραίτητα στην κουζίνα, τις πηγές της αρχαίας διατροφής, τα οφέλη της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου πρωινού, τον ρόλο της διατροφής στην κοινωνική ζωή, συνταγές και αγαπημένες τροφές στην αρχαιότητα.
Πρόκειται για την πέμπτη "μουσειοσκευή" που δημιουργεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Για το δανεισμό των μουσειοσκευών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου στο τηλ. 210 7239438.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…