Follow us

Αυγουστιάτικα ψάρια στον φούρνο

Αυγουστιάτικα ψάρια στον φούρνο

Κατά την κλασική και σοφή περιγραφή, ο κολιός βρίσκεται στα καλύτερά του τον Αύγουστο. Δεν είναι όμως μόνο ο κολιός, είναι και πολλά άλλα ψαράκια που διαπρέπουν αυτήν την εποχή και που είναι ό, τι πρέπει για μαγείρεμα στον φούρνο, που είναι και ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος μαγειρέματος: σαφρίδια, και μάλιστα τα άσπρα σαφρίδια, που έχουν πολύ και αφράτο κρέας, τα κοκκάλια, οι τσιπούρες, οι σαρδέλες, τα τονάκια, τα σκουμπριά, οι ζαργάνες, οι παλαμίδες, τα ρίκια. Όλα είναι παχιά ψάρια, που σηκώνουν μια χαρά τη δύναμη του φούρνου, ταιριάζουν με τη ντομάτα και έχουν και αρκετά προσιτή τιμή. Εδώ, σας δίνουμε μια μίνι σειρά από συνταγές για την αξιοποίησή τους, καθώς και την αδίκως ξεχασμένη συνταγή «ψάρι αλά σπετσιώτα». Την απολύτως κλασική συνταγή «ψάρι πλακί» θα την βρείτε εδώ και μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ψάρι φέτα ή φιλέτο –σκεφθείτε και την επίσης ξεχασμένη παλαμίδα ή το ρίκι. Έχουν εξαιρετική γεύση μαγειρεμένα με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.