Follow us

Μαζεύουμε σταφύλια στη Νέα Γωνιά

Έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια το μάζεμα βιολογικών σταφυλιών στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη, στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής…

Μαζεύουμε σταφύλια στη Νέα Γωνιά

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη που έχουμε γνωρίσει από τα ντολμαδάκια και τις πίτες της Μαριάννας, ανοίγει τις πόρτες του και τα βιολογικά αμπέλια του στο κοινό. Φέτος, για 9η κατά σειρά χρονιά, την Κυριακή 27 Αυγούστου μπορούμε να πάρουμε την παρέα μας, τα ψαλίδια και τα πανέρια μας και να μπούμε στο βιολογικό αμπέλι, ποικιλίας Σουλτανίνα. Θα διαλέξουμε το τσαμπί που μας αρέσει και θα το κόψουμε, να το πάρουμε μαζί μας.
Το πρόγραμμμα που έχουν ετοιμάσει περιλαμβάνει και κέρασμα καφέ ή τσίπουρου στο εργαστήριο, καθώς και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις για να δούμε πώς παρασκευάζονται τα ξακουστά αμπελόφυλλα Μαριάνας και τα βραβευμένα ντολμαδάκια Μαριάννας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το υπερσύγχρονο σύστημα ιχνηλασίας της επιχείρησης και να δοκιμάσουν και άλλα προϊόντα, όπως τα βραβευμένα με Great Taste Awards αμπελοβλάσταρα της Μαριάννας και τη χειροποίητη τυρόπιτά της.

Μαζεύουμε σταφύλια στη Νέα Γωνιά

Η φετεινή είναι μια σημαντική χρονιά για τον Οίκο, γιατί γιορτάζει 20 χρόνια από τότε που τα αμπέλια εντάχθηκαν σε πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας. Έτσι, φέτος εμπλουτίστηκαν και τα προϊόντα της Μαριάννας με τις σειρά των βιολογικών πιτών και το βιολογικό, εμφιαλωμένο απόσταγμα σταφυλής.
Η προσέλευση μπορεί να γίνει από το πρωί ως το απόγευμα.

Καζάκης Ε.Π.Ε., 1ο χλμ. Οδού Νέας Γωνιάς – Νέας Καλλικράτειας, τηλ. 23990 20450, www.mariannas.eu

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…