Υλικά
1 κ. συκωταριά από αρνάκι γάλακτος και λίγα έξτρα γλυκάδια
2-3 μπόλιες αρνίσιες
2-3 πλεξίδες αρνίσια εντεράκια καλά καθαρισμένα
1 φλ. τσ. ανθόμελο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
4-5 μεγάλα καλαμάκια από μπαμπού
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι και το πνευμόνι σε μεσαία προς μεγάλα κομμάτια πλευράς 4 -5 εκ. και τα γλυκάδια σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τα κομμάτια του συκωτιού και του πνευμονιού (τις καρδιές δεν τις χρησιμοποιούμε). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε λεκάνη για 2 -3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε τα κομμάτια στα καλαμάκια με την εξής σειρά: 1 συκώτι, 1 γλυκάδι, 1 πνευμόνι και ολοκληρώνουμε με αυτή τη σειρά όλο το καλαμάκι. Το τυλίγουμε ολόκληρο στη μπόλια όσο πιο σφιχτά μπορούμε και μετά τυλίγουμε τριγύρω τα αντεράκια μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κοκορετσάκια σε ταψί και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Τα αλείφουμε με το μέλι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα 2 -3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μετά τα 45 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.