Follow us

Όσπρια… τεχνικολόρ!

Όσπρια… τεχνικολόρ!

Όταν λέμε “σήμερα θα μαγειρέψω όσπρια” εννοούμε συνήθως τα εξής: φασόλια άσπρα, από τα μικρά μέχρι τους γίγαντες, την καφετιά φακή και τα ρεβίθια. Μια χαρά είναι όλα τούτα, υπάρχουν όμως και ένα σωρό άλλα, ελληνικά αλλά και πιο εξωτικά, που μας βοηθούν να φτιάξουμε την οσπριάδα της μέρας. Οι μαύροι γίγαντες Πρεσπών, για να ξεκινήσουμε με πολύ ξεχωριστά δικά μας, είναι μια τέτοια περίπτωση, τα μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες), οι διάφορες χρωματιστές φακές, ακόμα και τα μικρούτσικα, πράσινα mung φασολάκια από την Κίνα.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε σήμερα κινούνται σε αυτήν τη τεχνικολόρ διάθεση και ίσως σας δώσουν ιδέες για πιο συχνή χρήση αυτού του είδους των οσπρίων στην κουζίνα.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…