Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
250 γρ. ντοματάκια βελανίδια
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο κατά μήκος και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Χωρίζουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράζουν και προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο. Σουρώνουμε γρήγορα τα σπαγγέτι, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού (ελαιόλαδο, ντοματάκια, σκόρδο). Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.