Follow us

Ψήμα Χαλκιδικής (κατσικάκι γεμιστό)

Ψήμα Χαλκιδικής (κατσικάκι γεμιστό)

Υλικά

2 κ. κατσίκι
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. ρύζι τ. Καρολίνα
χυμό ενός λεμονιού
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια ελαφρά με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για λίγο, ανακατεύοντας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί (νταβά), ρίχνουμε τα υγρά από το κατσικάκι που αχνίσαμε (η αναλογία πρέπει να είναι 2 μέρη υγρά -1 μέρος ρύζι, αν δεν έχουμε αρκετό υγρό προσθέτουμε νερό) και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε και αυτό στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 2 ώρες. Mπορούμε να το σκεπάσουμε με κομμάτια σκέπης (μπόλιας). Σερβίρουμε ένα κομμάτι αρνί και λίγη από τη γέμιση.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…