Follow us

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Πουλιέται (ακόμα) ψημένο στις γωνιές, πουλιέται ωμό στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές, είναι στην εποχή του, είναι γλυκό και είναι μια μεγάλη καλοκαιρινή απόλαυση να το μασουλάς με λίγο αλατάκι, όπως είναι ολόκληρο επάνω στην “κούκλα”. Είναι όμως και μια καλή πρώτη ύλη για διάφορα εύκολα φαγητά. Μεγάλο πλεονέκτημα ή ευχαρίστηση η μαστιχωτή του υφή που δίνει ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε έδεσμα. Επιπλέον ατού, το ότι είναι χορταστικό και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν το θέλουμε στην πιο απλή του μορφή, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή το ψήνουμε στο φούρνο επάνω στη λαδόκολλα για 20 λεπτά γυρίζοντάς τους 2-3 φορές. Αν βαριόμαστε τη διαδικασία υπάρχει φυσικά και κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα, αλλά το φρέσκο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Η ελληνική κουζίνα δεν το έχει σε περίοπτη θέση, σε αντίθεση με την Αμερική και το Μεξικό όπου το λατρεύουν -η αμερικανική ήπειρος είναι άλλωστε η πατρίδα του. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που σας προτείνουμε και αν σαν κάνουν κλικ, ρίξτε μια ματιά και εδώ για ακόμα περισσότερες ιδέες.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…