Υλικά
600 γρ. πράσα το λευκό μέρος σε μέτριες ροδέλες
800 γρ. πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
250 ml κρέμα γάλακτος
5 φλ. νερό
3 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ½ φλ. κασέρι σε μικρούς κύβους
Εκτέλεση
Kρατάμε λίγο πράσο στην άκρη για γαρνιτούρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε τα πράσα για 5 λεπτά περίπου, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατάμε στην άκρη μια κουτάλα της σούπας και λιώνουμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην εστία, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά, μέχρι να πήξει η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε στα πιάτα το τυρί και σερβίρουμε τη σούπα. Γαρνίρουμε με τις ροδέλες του πράσου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.