Follow us

Κοκκινιστό λαχανόρυζο με καρότα

Κοκκινιστό λαχανόρυζο με καρότα

Υλικά

1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 μικρό τρυφερό λάχανο κομμένο σε μέτριες λωρίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κύμινο
500 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βγάλει το άρωμά του το κύμινο. Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό των λαχανικών και το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μόνο μια φορά. Αποσύρουμε από την εστία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Έπειτα από 10' είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με καλό ψωμί ψημένο και μια αλοιφή, όπως η τυροκαυτερή.

A.T.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…