Υλικά
200 γρ. διάφανα νουντλς ρυζιού
200 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. ψητό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
1 μέτριο καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ 3 εκ. καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ξύδι από ρύζι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. φιστικέλαιο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα νουντλς σε βραστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσουν. Κόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. καυτό ηλιέλαιο για 1 λεπτό και τις βγάζουμε σε τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει, προσθέτουμε τη σόγια και το λάιμ και μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά
Βάζουμε τα νουντλς, τις γαρίδες, το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου και του βασιλικού και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Α.Τ.