Follow us

Πολύχρωμες, πρωτότυπες σαλάτες

Πολύχρωμες, πρωτότυπες σαλάτες

Ένα σωρό φρέσκα λαχανικά μας περικυκλώνουν, ο καιρός φαίνεται πως πήρε την απόφαση να συμπορευτεί με το ημερολόγιο και η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι σαλάτες αρχίζουν να μπαίνουν σε σταθερή βάση στην ατζέντα μας. Πιο πολύπλοκη ή πιο απλή, πιο κοντά στις ευρωπαϊκές γαστρονομικές μας συνήθειες ή σε ασιατικούς δρόμους, ό,τι υλικό κι αν αποφασίσουμε να παντρέψουμε μέσα στη σαλατιέρα, ο γάμος θα είναι καλός, φτάνει να κρατήσουμε μέτρο στην ποσότητα της σάλτσας και στα αρτύματα. Μια σίγουρη μέθοδος, πάντως, είναι η σχετικά μεγάλη ποσότητα λαχανικών, πράσινων και άλλων κηπευτικών και περίπου στο ⅓ αυτής της ποσότητας τα υπόλοιπα υλικά -κρέας, αλλαντικά, τυρί, ψαρικά.
Όσον αφορά τη σάλτσα, από το απλό λαδόξυδο ή λαδολέμονο, τη ρίγανη και τα φρέσκα βότανα μέχρι τα διάφορα πέστο και τις ασιατικές σάλτσες, όλα ταιριάζουν, ανάλογα με τον ιδιαίτερο τόνο, που θέλουμε να δώσουμε στη δημιουργία μας.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/05/19
Update: 09/03/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.