Ένα σωρό φρέσκα λαχανικά μας περικυκλώνουν, ο καιρός φαίνεται πως πήρε την απόφαση να συμπορευτεί με το ημερολόγιο και η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι σαλάτες αρχίζουν να μπαίνουν σε σταθερή βάση στην ατζέντα μας. Πιο πολύπλοκη ή πιο απλή, πιο κοντά στις ευρωπαϊκές γαστρονομικές μας συνήθειες ή σε ασιατικούς δρόμους, ό,τι υλικό κι αν αποφασίσουμε να παντρέψουμε μέσα στη σαλατιέρα, ο γάμος θα είναι καλός, φτάνει να κρατήσουμε μέτρο στην ποσότητα της σάλτσας και στα αρτύματα. Μια σίγουρη μέθοδος, πάντως, είναι η σχετικά μεγάλη ποσότητα λαχανικών, πράσινων και άλλων κηπευτικών και περίπου στο ⅓ αυτής της ποσότητας τα υπόλοιπα υλικά -κρέας, αλλαντικά, τυρί, ψαρικά.
Όσον αφορά τη σάλτσα, από το απλό λαδόξυδο ή λαδολέμονο, τη ρίγανη και τα φρέσκα βότανα μέχρι τα διάφορα πέστο και τις ασιατικές σάλτσες, όλα ταιριάζουν, ανάλογα με τον ιδιαίτερο τόνο, που θέλουμε να δώσουμε στη δημιουργία μας.
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/05/19
Update: 09/03/20