Υλικά
1 αντίβ Υλικά
2 μικρά τρυφερά μαρούλια
1 τρυφερή σαλάτα σγουρή
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. χοντροκομμένο τυρί μπρι
1 φλ. κάσιους ανάλατα
Για τη σάλτσα
6 κ.σ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από φραμπουάζ
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά εκτός από το αντίβ, που το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναρισθούν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι από φραμπουάζ και το βαλσαμικό ξύδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πάλι.
Κρατάμε στην άκρη λίγα ντοματίνια, λίγα κομμάτια τυρί και λίγα κάσιους.
Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά, τα υπόλοιπα ντοματίνια, το τυρί και τα κάσιους και ανακατατεύουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, το μπρι και τα κάσιους που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.