Follow us

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ντοματίνια, μπρι, κάσιους και σάλτσα από ξύδι φραμπουάζ

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ντοματίνια, μπρι, κάσιους και σάλτσα από ξύδι φραμπουάζ

Υλικά

Υλικά

1 αντίβ

2 μικρά τρυφερά μαρούλια

1 τρυφερή σαλάτα σγουρή

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

200 γρ. χοντροκομμένο τυρί μπρι

1 φλ. κάσιους ανάλατα

Για τη σάλτσα

6 κ.σ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι από φραμπουάζ

3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά εκτός από το αντίβ, που το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναρισθούν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι από φραμπουάζ και το βαλσαμικό ξύδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πάλι.

Κρατάμε στην άκρη λίγα ντοματίνια, λίγα κομμάτια τυρί και λίγα κάσιους.

Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά, τα υπόλοιπα ντοματίνια, το τυρί και τα κάσιους και ανακατατεύουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, το μπρι και τα κάσιους που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.