Οι κεφτέδες από ψάρι ή γαριδούλες, είναι συνήθως η δεύτερη ευκαιρία, που δίνουμε στο ψάρι που φτιάξαμε βραστό ή ψητό και περίσσεψε. Όμως, η νοστιμιά τους και το ότι μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα υλικά, κάνουν τους ψαροκεφτέδες ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να γίνει εξίσου καλό με κατεψυγμένο, όπως και με φρέσκο ψάρι ή με γαρίδες. Φυσικά, οι ψαροκεφτέδες είναι τέλειοι σαν μεζές. Αν όμως "ντυθούν" με σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα με κάρι ή λευκή σάλτσα και βάλουμε δίπλα για συνοδεία ρύζι ή ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες, έχουμε ένα πλήρες, χορταστικό φαγητό.
Εκτός από τις μάλλον εύκολες και γρήγορες συνταγές που προτείνουμε, αν θέλετε κάτι πιο σύνθετο κα ασυνήθιστο δοκιμάστε τα πολύ δημοφιλή "Kibbeh samak" από τον Λίβανο, δηλαδή κεφτεδάκια γεμιστά από ψάρι και πλιγούρι. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Updated: 28/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/07/19