Υλικά
(για περίπου 10 τυρολουκουμάδες)
250 γρ. φέτα,
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. ανθότυρο
1 αβγό ολόκληρο
1 ασπράδι αβγού
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
Λίγο θυμάρι
Λίγη ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα τυριά, το αβγό χτυπημένο, πιπέρι και τα αρωματικά βότανα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα καθώς και λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε μπαλάκια από το μείγμα σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρουμε με μαρμελάδα εποχής.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.