Follow us

Τυρολοκουμάδες

Τυρολοκουμάδες

Υλικά

(για περίπου 10 τυρολουκουμάδες)
250 γρ. φέτα,
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. ανθότυρο
1 αβγό ολόκληρο
1 ασπράδι αβγού
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
Λίγο θυμάρι
Λίγη ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα τυριά, το αβγό χτυπημένο, πιπέρι και τα αρωματικά βότανα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα καθώς και λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε μπαλάκια από το μείγμα σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρουμε με μαρμελάδα εποχής.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.