Follow us

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία στο Μαρούσι

Μια έκθεση-θεσμός κυρίως για επαγγελματίες, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν ελληνικά προϊόντα του τομέα τροφίμων και ποτών, μας περιμένει ανανεωμένη και πιο προσιτή συγκοινωνιακά, στην Helexpo…

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία στο Μαρούσι

24-26 Ιανουαρίου το γνωστό εκθεσιακό κέντρο του Αμαρουσίου φιλοξενεί τη μεγάλη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που υπόσχεται φέτος ανανεωμένη παρουσία και ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, να σημειώσουμε την ενότητα “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” και τη νέα ενότητα “ Greek Dish Challenge” με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και 100 chefs και bartenders, που θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στους τομείς τους. Παράλληλα, θα γίνουν 10 masterclasses από επαγγελματίες sommeliers και chefs με τέσσερις θεματικές ενότητες.

Θα εκτεθούν τα προϊόντα περισσότερων από 350 Ελλήνων παραγωγών ενώ τα βιολογικά προϊόντα θα έχουν τον δικό τους χώρο “bio-corner” και στη νέα ενότητα “Honey Bar” οι εξπέρ του είδους θα παρουσιάζουν επιλεγμένα μέλια και προϊόντα μελιού.

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία στο Μαρούσι

Πρεμιέρα και για το ενδιαφέρον περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων του Greek Gastronomy Guide, όπου ο Γιώργος Πίττας υπόσχεται ν’ ανταμώσουν “προϊόντα και τοπικές κουζίνες, τόποι, τοπία…. και κυρίως άνθρωποι που επιχειρούν να κάνουν τους τόπους τους ένα μεγάλο τραπέζι γεύσεων, γνώσεων, δημιουργίας, συνεργασίας και χαράς. Κι από εκεί να συνομιλήσουν και με άλλους τόπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.”.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι και η παρουσία 27 Ιταλών παραγωγών από την Καλαβρία, που ισχυρίζονται ότι παράγουν με αρχαίους ελληνικούς σπόρους, με τοπικά προϊόντα της πατρίδας τους, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria που παρουσιάζει το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο. Οι Ιταλοί εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου ενώ δημόσιες παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες θα μας φέρουν πιο κοντά στις γεύσεις της Καλαβρίας.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.