Μια από τις ενέργειες της φετινής χρονιάς που ξεχωρίσαμε είναι το Think Globally- Act Locally, που υπογράφει το δημοφιλές spot στο Μοναστηράκι. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, στο εστιατόριο του 360ο με την απαράμιλλη θέα, θα παρελάσουν μερικά από τα πιο ονομαστά αιγαιοπελαγίτικα εστιατόρια και θα μας ταξιδέψουν στους τόπους τους μέσα από τα πιάτα τους. Το μενού σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπικά πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά υλικά.
Πέρα από τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην Αθήνα τις κουζίνες των νησιών, η όλη διοργάνωση έχει πολύ σημαντικό σκοπό. Τα έσοδα από τα δείπνα θα πάνε σε εθελοντικές οργανώσεις για τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών.
Σκοπός είναι το γαστρονομικό φεστιβάλ να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο τα χρήματα να διατίθενται σε μια διαφορετική περιβαλλοντική οργάνωση. Φέτος, οι άνθρωποι του 360ο έχουν επιλέξει τα χρήματα να πάνε στην οργάνωση Aegean Rebreath, που κάνει πολύ καλή δουλειά, όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ώστε να επιλέξετε την κουζίνα του νησιού ή των νησιών που θέλετε να ανακαλύψετε και κάντε τις κρατήσεις σας.
22/01 Αίγινα – Σκοτάδης
24/01 Τήνος- Ήταν ένα μικρό καράβι
27/01 Σαντορίνη – Λεύκες
29/01 Σίφνος – Η ταβέρνα του Μανώλη
31/01 Ικαρία- Mary Mary
7/02 Σύρος – Μάρω Διακάτου
9/02 Κρήτη – Νυκτερίδα
13/02 Νάξος – Αντάμωμα
15/02 Πάτμος – Μπενέτος
19/02 Ηρακλεία – Araklia
21/02 Ίος – Κατώγι
26/02 Κίμωλος- Meltemi View Taste