Follow us

Η Μήλος μας στρώνει τραπέζι στο «360ο»

Το γαστρονομικό φεστιβάλ Think Globally-Act Locally, που διοργανώνει το «360ο Cocktail bar Restaurant», με γεύσεις παράδοσης από 16 νησιά, συνεχίζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου με την κουζίνα της Μήλου.

Η Μήλος μας στρώνει τραπέζι στο «360ο»

Ξεκίνησε με ευγενείς προσδοκίες, που επαληθεύτηκαν. Η πρωτοβουλία του cocktail bar - εστιατορίου «360ο» (Ηφαίστου 2, Πλ. Μοναστηρακίου) στο Μοναστηράκι να διοργανώσει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που θα μας ταξιδέψει στις κουζίνες 16 αιγαιοπελαγίτικων νησιών, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν σε περιβαλλοντική οργάνωση, στέφθηκε από επιτυχία. Ήδη η πρώτη φετινή διοργάνωση πλησιάζει στο τέλος της, με τη Μήλο να μας μυεί στις νοστιμιές της, στις 6 Μαρτίου.

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός, του γνωστού εστιατορίου «Αλευρόμυλος» στον Αδάμαντα, έρχεται να μας μαγειρέψει τοπικά πιάτα με τον δικό του τρόπο, φέρνοντας υλικά από το νησί του, ενώ τα γλυκίσματα θα είναι της Ανεζίνας από το «Γλυκοφίλεμα». Ετοιμαστείτε για πιταράκια, φλαουνάκια, μανούρα και ξινομυζήθρα και κατσικάκι με μηλέικο μπελτέ, μεταξύ άλλων που θα υπάρχουν στο πλούσιο μενού.

Η Μήλος μας στρώνει τραπέζι στο «360ο»

Θα ακολουθήσει η Σέριφος στις 8 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τα έσοδα φέτος θα διατεθούν στην ομάδα δράσης Aegean Rebreath η οποία, μεταξύ άλλων, υλοποιεί δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2103240034 και 6984607736.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.