Follow us

Pasta con le sarde

Pasta con le sarde

Υλικά

600 γρ. bucatini
800 γρ. φρέσκια χοντρή σαρδέλα
4 αντζούγιες φιλεταρισμένες
300 γρ. μάραθο (ή άνηθο)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο
50 γρ. μαύρη σταφίδα
100 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και κομμένη
μερικές κλωστούλες ζαφορά (σαφράν)
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 10'. Βάζουμε τη ζαφορά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Πλένουμε τον μάραθο (χωρίς τα κοτσάνια), τον ζεματίζουμε για 10’ σε βραστό νερό, τον ψιλοκόβουμε και κρατάμε το νερό που έβρασε, για τα ζυμαρικά. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το μεσαίο κόκκαλο. Τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα (στραγγισμένη), την αμυγδαλόψιχα, τις αντσούγιες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ζαφορά με το νερό της και ανακατεύουμε στη φωτιά όλα μαζί για 3'-4'. Ρίχνουμε πιπέρι, προσθέτουμε τον μάραθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλέτα της σαρδέλας. Τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό (μαζί με το νερό όπου έβρασε ο μάραθος) και τα βγάζουμε al dente. Tα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καυτή σάλτσα.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…