Υλικά
1 τσιπούρα περ. 1200 γρ. (ή 2 τσιπούρες των 600 γρ.)
400 γρ. ώριμα ντοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κ.σ. κάππαρη
εξ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι από μύλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε πολύ καλά μέσα-έξω και βάζουμε σε κάθε κοιλιά 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 σκ. σκόρδο σε φετάκια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια μας (να μην αφήνουν πολύ κενό). Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε σε 3 κομματάκια το καθένα. Τα τοποθετούμε γύρω και ανάμεσα στα ψάρια, μαζί με τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κάππαρη. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό φλ. τσ. νερό και το κρασί. Φροντίζουμε τα υγρά να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου των ψαριών και να μην τα καλύπτουν. Τα ψήνουμε για 30’ περίπου.