ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ
Για τη βάση:
1 φλιτζάνι αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για τη γέµιση:
150 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού κρέµα γάλακτος
2 αυγά
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 σφηνάκι λικέρ καλούα
λευκή σοκολάτα και φραµπουάζ ή άλλα φρούτα του δάσους για το σερβίρισµα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι µε το κακάο και την άχνη και τρίψτε τα µε το βούτυρο. Προσθέστε τον κρόκο και ζυµώστε µέχρι η ζύµη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε 1-2 κουταλιές κρύο νερό. Απλώστε σε 4 ατοµικές βουτυρωµένες και αλευρωµένες φόρµες για τάρτες και ψήστε για 10 λεπτά στους 180°C. Βγάλτε τες από τον φούρνο και ετοιµάστε τη γέµιση. Λιώστε σε µπεν µαρί την κουβερτούρα µε το βούτυρο και προσθέστε την κρέµα γάλακτος. Χτυπήστε τα αυγά µε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ενώστε τα δύο µείγµατα. Γεµίστε τις τάρτες και ψήστε για 15 λεπτά στους 180°C. Όταν κρυώσουν, γαρνίρετε µε τριµµένη λευκή σοκολάτα και φραµπουάζ και σερβίρετε.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.