Follow us

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ροδάκινα
2 μπανάνες
8 βερίκοκα
1 μικρός ανανάς
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 2 φρούτα του πάθους
5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους
3 κ.σ. λικέρ τριπλ σεκ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φετούλες. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και χωρίζετε τα βερίκοκα στα δύο. Αφαιρείτε το περίβλημα και την καρδιά του ανανά και τον κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα φρούτα στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε το χυμό από το πορτοκάλι και τα φρούτα του πάθους με το τριπλ σεκ και περιχύνετε τα φρούτα. Αφήνετε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, ενώ βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα προσθέτετε στη δροσερή φρουτοσαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σημ.:
Μόνο σε περίπτωση που το πορτοκάλι δώσει παραπάνω οξύτητα από την επιθυμητή στη φρουτοσαλάτα, προσθέτετε μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη.

Θερμίδες ανά μερίδα 255 kcals.
Πολλές βιταμίνες Α και C και φυλλικό οξύ. Αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο, πολύ κάλιο και σίδηρο. Εξαίρετη πηγή διαιτητικών ινών.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.